Παθήσεις των ποδιών

Το άκρο πόδι, αποτελούμενο από 26 ανεξάρτητα οστά και τους σχετικούς μυς, τένοντες και συνδέσμους επιτελεί ένα σημαντικό έργο στηρίζοντας το βάρος του σώματος και ενεργώντας σαν σανίδα για το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Έλλειψη Καμάρας στο πέλμα, που εκδηλώνεται με πόνο στις πτέρνες, στις Καμάρες και χαμηλά πίσω από τα γόνατα .

Η υπερβολική ανύψωση παιδικής Καμάρας, η οποία δημιουργεί πόνο στα γόνατα, τα ισχία και χαμηλά στη μέση.

Η ελαφρά κύρτωση προς τα έξω των οστών των ποδιών

Στροφή των ποδιών προς τα μέσα, Με αποτέλεσμα τα γόνατα να βρίσκονται σε επαφή και τα πέλματα να μένουν ανοιχτά.

Πόνος και οίδημα στην περιοχή του ταρσού που εκδηλώνεται με μέλωπες, τσούξιμο και κάλο κάτω από το μετατάρσιο και μούδιασμα στην περιοχή των δακτύλων.

Κάμψη των φαλάγγων του Δεύτερου και τρίτου δακτύλου η οποία προκαλεί φλεγμονή στον αρθριτικό θύλακα της άρθρωσης.

Ερεθισμός του πελματιαιο νεύρου που εντοπίζεται στο τρίτο μετατάρσιο διάστημα και εκδηλώνεται με πόνο στην περιοχή του ταρσού και των δακτύλων.

Προβολή και επιμήκυνση του οστού στο μπροστινό μέρος της πτέρνας η οποία δημιουργεί έντονο πόνο κατά τη βάδιση αλλά και κατά τη στήριξη.

Ερεθισμός-φλεγμονή του αχίλλειου τένοντα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό στην κίνηση, κάμψη και έκταση του πέλματος.

(Βλαίσος μεγάλος δάκτυλος):
Παραμορφώνεται το μεγάλο δάχτυλο και ασκεί πίεση στο δεύτερο δάχτυλο, το οποίο με τη σειρά του ανασηκώνεται και μετατοπίζεται τραυματίζεται στον αρθριτικό θύλακα της άρθρωσης.

Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα νεύρα των ποδιών, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αίσθησης του πόνου, της θερμοκρασίας, της πίεσης και της αφής. Συνέπεια αυτής της βλάβης είναι η ανάπτυξη πελματικών ελκών.

Δυσχέρεια της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια λόγω κυκλοφοριακής διαταραχής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ευαισθησιών και τραυματισμών.